Behandlingsforløb

Den nuværende position:Velkommen > Behandlingsforløb

Akupunktur er generelt en meget afslappende oplevelse. Her er flere praktiske oplysninger om, hvad du kan forvente under din første akupunkturbehandling.

1. Grundig samtale og undersøgelse

Du starter med udfylde en journal med nogle grundlæggende oplysninger. Derefter taler du med en akupunktør, hvor du skal svare på nogle spørgsmålom dine helbredsmæssige problemer.Under konsultationen vil du få foretaget relevant undersøgelse, som fx at få målt blodtryk. Vi benytter os bl.a. af kinesisk puls- og tungediagnose, som er en traditionel kinesisk metode, som kan fastslå den dybere årsag til helbredsproblemerne. Derudover giver metoden et helhedsindtryk af helbredstilstanden og et solidt grundlag for behandlingen.

2. Behandlingsplan

Når akupunktøren har dannet sig et overblik over din situation, vil der blive lagt en behandlingsplan. Af planen fremgår det, hvor mange behandlinger du har brug for, og hvor tit behandlingerne skal foregå. Du vil derefter få din første akupunkturbehandling. Ved de efterfølgende behandlinger vil vi gennemgå dine fremskridt med dig og overvåge din behandling omhyggeligt for at sikre, at den passer til dine behov.

3. Behandlingen indledes

Behandlingsforløbet begynder, når diagnosen er fastlagt. Behandlingen med nåle tager cirka 30 minutter, mens man ligger og slapper af. Her kan nålene ikke mærkes, ligesom det er smertefrit at få dem fjernet. Sædvanligvis føler folk sig dybt afslappede under en akupunkturbehandling og kan falde i søvn. Den første konsultation vil vare ca. en time. Bagefter bliver du informeret om, hvilke øvelser og andre tiltag, du selv kan gøre for at påvirke forløbet positivt – og dermed få behov for så få behandlinger som muligt.

4. Efter behandlingen

Efter behandlingen kan der opstå forskellige reaktioner. Disse reaktioner er helt normale. Fx rapporterer nogle af vores patienter om følgende oplevelser: Dyb afslappetned, forøget energi og velvære, afslappet træthed, behov for hvile, behov for at sove dybt og summen eller prikken i kroppen. Efter en behandling er det normalt, at der kan opstå enkelte reaktioner i kroppen. Det er ganske almindeligt i forbindelse med første behandling at opleve en fornemmelse af ekstrem afslappelse eller fysisk træthed. Dette går imidlertid over i løbet af ganske kort tid og kræver blot lidt hvile for at gå i sig selv. Disse signaler er blot et tegn på, at organismen begynder at arbejde, og de viser, at behandlingen har sat noget igang.

Tips: Du skal oplyse akupunktøren om, hvilke kroniske sygdomme du har – som fx diabetes, epilepsi, leverbetændelse, om du er gravid, hvilken slags medicin, du tager, og om du har en pacemaker eller andre metalliske/elektroniske implantater.